Запам'яталось багото чого... всьго не написати. Жаль тільки, що на стаціонар так і не з'їздили... але так хотілось))))
Життя на цьому не закінчується..... Скільки ще тих стаціонарів буде! Головне -- хотіти туди потрапити....
Міфи і легенди канівської практики |
Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.
Вы здесь » Міфи і легенди канівської практики » Канівська практика » Пам"яті Канева присвячується (викладачам та студентам)
Запам'яталось багото чого... всьго не написати. Жаль тільки, що на стаціонар так і не з'їздили... але так хотілось))))
Життя на цьому не закінчується..... Скільки ще тих стаціонарів буде! Головне -- хотіти туди потрапити....
Що, теж 2006 рік вступу? Чи якийсь інший, просто не повезло?
Так, 2006 року, Леонід Вікторович
Не переймайтесь - я на першому курсі теж не втрапив на стаціонар, хоча там побували всі групи окрім двох. А потім вони аж обридли.
Хоча сама тенденція насторожує - практику скорочуют, старші купси не пускають стаціонари відмінили...
Не переймайтесь - я на першому курсі теж не втрапив на стаціонар, хоча там побували всі групи окрім двох. А потім вони аж обридли.
Для того, щоб можна було мати якесь уявлення про стаціонар, треба на нього хоч раз з'їздити)) а ми не поїхали. І вже не поїдемо.
Значиться так, якщо мені не зраджує пам'ять, стаціонар (за умови наявності гарного колективу) - це дівне поєднання педагогічного процесу з сидінням біля вогнища. Біля вогнища інколи сидять десь до години 3-5-ї, а інколи всю ніч, після чого срання пруться на екскурсії майже на цілий день (окрім чергових по табору). Вогнище майже таке, як Ви застали на Большой Землі тіко довше. Воно включає в себе, як правило гітару (хорове пєніє без акомпонементу, бурятське горловоє пєніє тощо), коликтивне розпиття алкогольних напоїв. і хоч більшість робить на цьому головний акцент, але то хибна думка. Як правило, навіть при наявності бажання, накупити горіляччя щоб великий колектив цілу ніч пиячив - не так вже й просто. Зазвичай вживання алкогольних напоїв дуже розбавлене більш творчою програмою (хоча мушу визнати, бували стаціонари, коли народ напивався в каку, але то більше як виняток і в останні роки не відмічався). Ще часті всілякі ігрища на кшталт "крокоділа", споглядання зірок і т.д. Деякі викладачі пропагують поїдання жаб'ячих лапок, лігул, слимаків та іншої гидоти, але я в цього не сильно понімаю. Коротше, Мега-Кострище вночі і екскурсії в дві зміни вдень. Все чудно і все дуже весело, але! Якщо є гарний колектив, за відсутності такого стаціонар - це виснажлива гризня між студентами, які себе поводяться як пацюки загнані в тісний закапелок.
Тому перш ніж жаліти, подумайте який у Вас був колектив?
Хоча на Вашому курсі, гадаю, з більшістю груп можна було б їхати на стаціонар.
Хоча згадується, як торік один викладач теж гадав, що все чудово (та й я так думав, погостивши в них), аж поки випадково не підслухав розмову студентів типу: "Мля, як все задовбало, шо ми тут робимо і т.д". А питаєш їх в обличчя: "Ну, як вам?" кричать один поперед одного "Клас! Бальшоє спасібо Вам за всьо ето! А можна ми єщьо раз поєдєм!"
Хоча згадується, як торік один викладач теж гадав, що все чудово (та й я так думав, погостивши в них), аж поки випадково не підслухав розмову студентів типу: "Мля, як все задовбало, шо ми тут робимо і т.д". А питаєш їх в обличчя: "Ну, як вам?" кричать один поперед одного "Клас! Бальшоє спасібо Вам за всьо ето! А можна ми єщьо раз поєдєм!"
Така натура....
А взагалі, стаціонар -- дуже і дуже непогана штука. Згадати пташок зранку..... І взагалі, природа! А от щодо спиртного -- це неправильна думка -- природою з БМ (Бодун Михайлович) милуватись не можна. Трошки випить в компанії, щоб ввечері не замерзнуть та щоб голос не пропав -- оце воно. А ті, хто пов"язує стаціонар з випивкою просто не знаючі люди, які багато втратили....
Ну знаете напитися можна завжди, тому не доганяю манеру деяких особистостей надиратися на стаціонарах, не для того його зробили.
Тому перш ніж жаліти, подумайте який у Вас був колектив?
Хоча на Вашому курсі, гадаю, з більшістю груп можна було б їхати на стаціонар.
Колектив більш-менш нормальний, тим більш, що ніхто не примушує спілкуватись чи жити з тим, з ким не хочеш.
А взагалі, стаціонар -- дуже і дуже непогана штука. Згадати пташок зранку.....
А мені на стаціонарі подобалися вечори, тому що сонце сідало за водосховище і створювалася ілюзія, що ти знаходишся на березі моря. До того ж нашому стаціонару дуже пощастило - коли ми приїхали, місяць як раз був у повні. Це один з найсильніших моїх спогадів з Канева - безхмарна ніч, сосни, зірки і місячна доріжка на воді бездоганно!!!
Деякі моменти стаціонару, які запям'ятались особливо:
1. Другий курс, перший стаціонар. Я ще юний,красівий і романтічний, наповнивши після ситної вечері свою сирітську літрову філіжанку чаю сідаю на узбережжі Канівського водосховища і милуюсь заходом Сонця. На небосхилі чмарки рожевіють в останніх сонячних відблисках. Дрозди та вільшанки після денної перерви знову розпочали своїх пісень, десь тихо й ладно бринчить гітара, а наш викладач в сітках рибу в Дніпрі провіряє. Аж тут, зібравши улов він виходить із води подібно як Венера із піни морської, повертається до мене задом знімає плавки і починає їх викручувати. Лєпота!
2. Третій курс. Стаціонар. Ніч. Гітара. Пляшка. Весело. Один хлопець сидить за вогнищем і засинає. Ми йому кажемо, чого страждаєш, якщо хочеш, до йди поспи, навіщо себе мучити? Каже:
- Не можу, в мене палатці цей, товстий спить (мався на увазі Ендрю, таке собі тендітне скотисько, в якому, мабуть кілограм 160 було (не гіпербола!)).
- Той що? Нехай спить.
- Ідіть самі поглянте.
Зазираємо до намету, а там, займаючи увесь жилий простір, на спині, роздвинувши ноги як в гінекологічному кріслі спить повністю голий і повністю п'яний Ендрю. Всі тут же прониклись горем нещасного хлопчини і почали наперебій пропонувати свої намети.
3. Четвертий курс. Я вже не такий юний, красівий і романтічний бо мене вперше поставили вести заняття, дали групу і відправили з нею на стаціонар. Увечері підходить до мене невелика компанія і каже, в нас є вино, ми б хотіли трохи там в стороні посидіти, на захід Сонця помилуватись. Кажу:
- Ну, гаразд, пийте, тіко ж там хоч якогось ганджубасу не хапайте.
- Чого не робити?
- Можете йти.
Певно, тра тему закривати.... Народ пасивний....
Якщо слідувати Вашій логіці, то тра й біофак розганяти і універ спалити і Україну в оренду здати...
Народ вчиться
Народ вчиться
Якщо слідувати Вашій логіці, то тра й біофак розганяти і універ спалити і Україну в оренду здати...
:hunter:
бугага. Маладєц! Красіво!
Гм... Цікава ж у вас логіка.... Біофак можна розігнати, та наполовину -- ну щоб в хаті гарно було.... Універ німці не спалили, тут ТАКІ люди були, що за святотатство? Тілько вигнати з нього всю цю бюрократію і мирно займатись своєю справою, себто навчанням. А то наш студент всього боїться. Тьху!
і Україну в оренду здати...
Ну це ви загнули.... Хоч я і розмовляю російською, та признатись чесно, не знаю, чи хохол чи кацап, та Україну.... І так вже розпродали. Прям антисемітом ставай.... Треба піднімати та розвивати її.
бугага. Маладєц! Красіво!
таке писать.... Світлу пам"ять Канева, де зараз люди відпочивають.....
Так, а хто активний? Мені претензій попрошу не виставляти. Кожному своє, так було написано на воротах Бухенвальда. Я не збираюсь підіймати народ і вести його в незвідані далі. Але при цьому я не закликаю нікого до громадянського подвигу. Кинете клич - я піду з вами. Я не активний (в плані громадянської позиції, а не якоїсь іншої), я- виконавець, такий же як і більшість довкола. Суспільству потрібен Лідер, а в нас повно виконавців, які вважають себе лідерами.
Звиняйте за офтоп, але от що-що, але тему на інтернет-форумі через пасивність обговорення закривати не варто. Є більш "пасивніші" теми.
таке писать.... Світлу пам"ять Канева, де зараз люди відпочивають.....
Валерко, чому ти не погоджуєшся, що красіво написано? я жне кажу, що так і треба зробити. просто писав маладєц. і це варто оцінити... (Леонід Вівкторович, я вам тіпа комплімент щаз зробила) )
Я ж думаю, з десяток професійних літераторів серед випускників біофаку наберемо?
Особисто я щось із останніх поколінь таких не пам'ятаю. Є професійні фотографи. Той же Хантер, Мановер (який, судячи пліткам, переймаєцця більше компутерними іграми ніж заробітками). Дебелий хоч ще універу не закінчив, але впевнено продвигаєцця на професійну стезю.
(Леонід Вівкторович, я вам тіпа комплімент щаз зробила) )
Компліменти і критику на особистий рахунок будь-кого - в Гноярку.
А ті, хто пов"язує стаціонар з випивкою просто не знаючі люди, які багато втратили....
А многие при слове "стационар" именно о выпивке и вспоминают. А пьют там не больше чем на Большой земле! А иногда даже меньше, потому что негде пополнить запасы. Стационар это действительно два мегакостра, между которыми одна мегаэкскурисия. Ну и исчо там приезд/отъезд, но я в таких делах не участвую :boast:
Компліменти і критику на особистий рахунок будь-кого - в Гноярку.
якщо ви вважаєте, що ви достойні лише на комплімент з гноярки...
якщо ви вважаєте, що ви достойні лише на комплімент з гноярки...
жестко....ты всегда отличалась добротой
жестко....ты всегда отличалась добротой
бгг
да, жизнь меня добрее не делает
Я теж згадую оце Канів, повертаюся до нього думками... Хотілося б ще там побувати! Такий колорит, така там енергетика... в деяких місцях...
Де мої 18 років... :big_boss:
Eugeniusz, якшо не секрет, який курс? Ну хоча б студент чи випускник?
Проте, можеш не выдповідати.
Jestem jeszcze studentem...
Щось тема про Канівську практику заглохла...Згадати нічого?
єх)) та сльозки радості пускати не хочеться)
Jestem jeszcze studentem...
To jest w ogule dobrze, ale czemu po Polsku?
Вы здесь » Міфи і легенди канівської практики » Канівська практика » Пам"яті Канева присвячується (викладачам та студентам)