От така фотка в мене є:
Отредактировано lektin (2007-01-09 10:46:21)
Міфи і легенди канівської практики |
Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.
Вы здесь » Міфи і легенди канівської практики » Теревені » Молоді красиві
От така фотка в мене є:
Отредактировано lektin (2007-01-09 10:46:21)
Обманювати не гарно.
Да, а ми в молодості тоже були ще нічого :bye:
А ось до чого все йдеться
Да, а ми в молодості тоже були ще нічого
А правду кажуть, що Ви з вусами народилися?
Я особисто не пам'ятаю, але старі, знаючі люди стверджують, що так :gogi:
А я памятаю Ваше фото на стенді минулого року... Кумедні Ви були...
Я б сказав - своєобразєн і імпозантєн
А правду кажуть, що Ви з вусами народилися?
Я особисто не пам'ятаю, але старі, знаючі люди стверджують, що так :gogi:
Ни в коем случае не претендуя на роль старого знающего человека, всё же засвидетельствую, что не только усов, а и знаменитой орнитологической специализации... всё, всё - молчу-молчу!!! :tomato:
Пане Чудотворецць, а Ви завжди мріяли орнітологом стати? Чи життя примусило? :paladin:
Ой, це довга історія. Зоологію то я любив давно, але ще в 11-му класі розривався між аграркою, історичним та біофаком. В першому семестрі знав, що піду на зоологію хордових, але ще не визначився куди саме. Орнітологія була на першому місці, але ще їй на п'яти наступала теріологія та батрахогерпетологія. Проте вже в перший Канів я їхав, знаючи, що буду вивчати дроздів (на 5-му курсі я їй залишив). Отакої...
А чому залишили? Чим зараз займаєтесь?
Більш цікавіша тема з'явилась (Значення місць водопою для птахів лісових екосистем). Бо, як самі розумієте, сушить зранку всіх, а тема сушняка у птахів не розкрита в природоохоронній літературі. От зайнявся я ними, бідненькими.
:beach: Хм... а яке значення має ця тема? Ну будете Ви знати, куди пташки зранку після гулянки літають, то й що?
Так, а яка тема досліджень взагалі має якесь значення? По великому рахунку, всі ми займаємось (хто займається, звісно) наукою заради науки. А обгрунтування і практичне значення можна завжди знайти (або, користуючись більш високою посадою, можна завжди довести, що це нікому не нада).
От мені цікавий водопій птичок. Ловиш їх, кільцюєш, відпускаєш... Романтіка, йоксєль-моксєль!
Ловиш їх, кільцюєш, відпускаєш...
Доброго вечора! вибачаюсь, що лізу у те, чого не знаю, але мені завжди було цікаво - а вже кільцьованих птахів на водопої зустріти можна? і якщо так - то що з ними тоді робити?
По великому рахунку, всі ми займаємось (хто займається, звісно) наукою заради науки.
Бо займатися наукою ради чогось іншого лінкуємось)))) :beach:
Доброго вечора! вибачаюсь, що лізу у те, чого не знаю, але мені завжди було цікаво - а вже кільцьованих птахів на водопої зустріти можна? і якщо так - то що з ними тоді робити?
Приблизно кожний 25 звірок повторний. Але це окрема тема досліджень. Попередньо тіко зазначу, шо, наприклад, крокозяблики часто ловляться 1 раз (бо їх чисельність раз в 5 вища за чисельність інших видів), а другий раз ду-у-у-же рідко. Так само і велика синиця. А ось наприклад такий вид синиць, як гаїчка ловиться перший раз рідко (бо нечисельна в КПЗ), але з ймовірністю десь в 20% можна прогнозувати її повторний відлов. Тобто, там ще багато чого залежить від соображалки різних видів, але лізти в зоопсихологію мені страшновато. Загалом, відлов і кільцювання - метод поліфункціональний, який можна застосовувати при досліджені міграцій, фенології, динаміки популяцій, екофізіології тощо. Роботи фатає - чаю ніколи попить.
Бо займатися наукою ради чогось іншого лінкуємось))))
Наприклад?
Є ще варіант заради грошей. Непоганий варіант, але мені з моїми потребами поки що вистачає того що є (хоча, звичайно, за умови відсутності квартири в Києві і наявності сім'ї я б не був такий впевнений).
Вирішувати проблеми людства? Як? Корінь всіх глобальних проблем в перенаселені. Не було б перенаселення, не було б глобального потепління, масової вирубки лісів, осушення боліт, забруднення довкілля і т.д. Найбільш логічний висновок - працювати над скороченням чисельності людей (не обов'язково когось стріляти - просто не працювати над розвитком медицини). Але це я так понтуюсь. Коли я весною валявся із пневмонією, то я був глибоко вдячний розвитку вітчизняної медицини і тому, що скорочувати чисельність людства довелось не на мені (в середньовіччя смертність від пневмонії перевищувала 95%).
Інколи мене взагалі навідують думки, що нам слід призупинити розвиток науки і розібратись з тим, що вже нароблено. Бо нині наука летить семимильними кроками вперед, залишаючи позаду себе безліч недороблених питань і постійно породжуючи нові.
Тому я і займаюсь цікавою особисто мені темою, не збираюсь рятувати людство (хоч вдячний людству, за те що воно зробило мені) і не планую робити переворот у сучасній орнітології.
Якщо це офтоп, то сподіваюсь, що модератор мене вибачить.
Ми також колись були молодими і красивими...
Отредактировано Painkiller (2008-01-11 22:28:49)
а що стало!!!!!!!!!
Отредактировано Painkiller (2008-01-11 22:38:10)
Вы здесь » Міфи і легенди канівської практики » Теревені » Молоді красиві