Painkiller написал(а):Точно в ціль, більше не маю чого добавити.
Паничі, хто знає, як називається такий тип відповіді, отримають один позитивний плюсик (див. рулези хворума).
Взагалі ж - з канівських їж
пригадуються дві:
1) горох з яловичиною у скляних півлітрових банках, що ним торгували у місцевій кооперації; із закінченням практики, особливо у серпні, їдальня припиняла діяльність; державних крамниць не було, а в магазинах укоопспілки з'являлися отакі дивні продухти; розігріта на пательні, ця справа поїдалася мною та Вервесом на двох і становила основу диптерологічного раціону протягом доби; слід зауважити, що алкоголю у цей час практично не вживалося;
2) напій богів - чай грузинський плитковий системи "попускач"; чорний брикет сушеного кизяка із домішком молодих листочків полину звичайного, або ж чорнобильника (Artemisia vulgaris). Висипаний у великий чайник і заварений у 3 л. води, цей продукт виконував функцію цитрамону; вміст кофеїну був незначний, тому навіть на розбавлений чифір це не тягнуло, але смак був божественний! - куди там львівська чи польська кава! Сторінки Волошинських сонетів у мене досі густо просякнуті цією бурою рідиною. Вервес не міг без неї прожити і півдня.
Одного разу цей продукт був використаний мною для створення димової завіси у рабалаторії. Але це - окрема байка про найдовший день моєї канівської практики, котру якось принагідно розповім, якщо буде цікаво.
Отредактировано КитВасиль (2008-01-11 20:57:12)