Міфи і легенди канівської практики

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.



Канівська кухня

Сообщений 61 страница 90 из 211

61

Чудотворецъ написал(а):

слово "Горобець" пишецця з великої літери в будь-якому випадку

:P

0

62

Канівська їжа - краще про неї на тверезу голову не згадувати! :juden: М'яко кажучи - нє бардзо... Холодні макарони, яєшня на машинному маслі тощо... Зате там був нормальний борщ. Хоч за це тим кухарям можна подякувати... :big_boss:

0

63

Рік на рік не приходиться. Та й день на день також. Бувають інколи дні, коли там годували дійсно смачно.

0

64

От і я кажу - все в житті неодноманітно. Сьогодні - одне, завтра - інше... Як погода: бува - декілька днів однакова, бува - кожен день діаметрально протилежна. Висновок: погода - дзеркало життя! :beach:
Добре, хоч водорості в їдальні не подають - а їх (водоростей) у тій канівській ділянці Дніпра ох як багато... :D

0

65

SVT написал(а):

Не плачь потому что это прошло. Улыбнись, потому что ЭТО было!!!

Це точно... Точніше й не скажеш! Декілька слів - а як відображає громадську думку!... :plan:
Вільний коментар:
Стосовно кухні... Пригадую, як до Канева (власне до міста) їздив по біляші та гарячі собаки (хот-доги). Романтика! Сідаю у старенький автобус (у Києві таких не шукайте - навряд чи знайдете, хоча усякого хламу і в Києві вистачає), їду до ринку... Ходжу у пошуках, як Гугєл чи Яндекс по Інтернету... І купую те, що є: або біляші, або хот-доги... І те, і друге у Каневі дуже смачне! Щоправда, біляшами краще не зловживати: можна або отруїтися (як Віктор Цой на початку своєї творчої діяльності), або просто знудить. :mda: Краще, щоб цього не було.:)
Гурмани теж бувають романтичними. :)

0

66

Eugeniusz

Eugeniusz написал(а):

гарячі собаки (хот-доги)

:beach: Няма няма тай під пиво! Няма. :drings:

0

67

Eugeniusz, та Ви що! Ризикнули в Каневі біляші купувати? Я навіть в Києві їх купую лише в часи рідкісної скрути, а в Каневі це ж взагалі гамон!
Особисто яі на першому курсі згадав методу Подобійла (бутилка кефіра, пол батона). Правда я батон заміняв якоюсь сайкою.
Звичайно, з часом це приїлось і довелось перейти на пиво в "Джерельці".

0

68

Чудотворецъ
Як в народі кажуть - те, що смачне - шкідливе. Так і біляші - смачні але шкідливі.
Я зараз купую біляші в їдальні біологічного факультету (коли вони там є). Та їх там розбирають, ще й як! Народний продуХт!))) :finger:

0

69

А може мені хто небудь скаже чим такі ризиковані ті канівські біляші? Я їх навіть некоштував, може тому що не люблю?

0

70

А я пам`ятаю якось прокидаюсь я в Каневі,  перша думка: Де я? Друга: Ми сніданок знову проспали (то, здається, неділя була) а це найстрашніше, бо їсти після вчорашнього хотілося страшенно, наступні думки - то повільно згадуються моменти вечірнього свята.. Ми все доїли, що було ще тиждень тому, навіть булок гидких з їдальні не було, відправили :kachok: у Джерельце, а там пиріжків вже немає, було може 3 чи 4, а нас безліч. Дуже сумно було. Ніхто, чомусь, не замислювався, гарні то були пиріжки, чи не гарні.. А взагалі з Канівської кухні найбільш запам`ятались салат з капусти, що ми їли тричі на день, сардельки, які ми їли на вогнищах, поки не здогадались робити "шашлик" з курки, і сухарики "Пшиничні" ми чомусь їх завжди на пляжі їли...

0

71

Patriotofmg-42
Біляші - доволі підступна їжа... Їси - наче нічо... Хочеться ще. А як наїсися ними, так і фігово становиться, іноді аж до передблювотного стану доходить. :ork: Це як наркота... Але все ж краще біляшами не обжиратися. :)
А пиріжки у Каневі дійсно смачні. Не гірші за ті ж біляші. Але вони явно не завжди були (якщо не сказати - завжди не були)... Все ж були. Іноді замість них продавали варену кукурудзу.
У заповіднику є аж два генделики... Є куди податися. :)

0

72

Eugeniusz написал(а):

Біляші - доволі підступна їжа... Їси - наче нічо... Хочеться ще. А як наїсися ними, так і фігово становиться, іноді аж до передблювотного стану доходить.  Це як наркота... Але все ж краще біляшами не обжиратися.

Біляші як варіант наркоти? Фігово може стати навідь від крекира або від пліснявого хліба. Напевно варто не зловживати такими продуктами як більші і хачіпурі.

0

73

Ну в Джерельці то я знаю хто готує і як готує - тому там я спокійний. А от в самому Каневі навряд би ризикнув їх купувати. Вже ліпше якась пица.
Хоча в цього літа я приєднався до бойкоту канівської піцерії, оголошеному Мякушком. Мені і раніше не подобалось, що коли я з вокзалу заходжу в піцерію в камуфляжі, на мене її сподар вовком дивицця. Можна подумати в них не забігаловка для туристичного елементу, а фешенебельна ресторація. Але останнею краплею був випадок, коли Мякушко зломав об їхню пицу виделку. Інший на його б місці обурився і став би волати, мовляв: "Шо за пица, шо за виделки? Fucking house, broken door!" А він же повідомив про це офіціянтку, щоб замінила виделку. Її мовчки замінили, а потім в рахунок дописали. Вона коштувала 10 грн...

0

74

гг) пєйси позаверталісь)

0

75

А, це та сама піцерія... Чув. Але так і не відвідав її. Може, через те, що не хотів... :/
У Каневі загалом не так багато місць, куди можна піти похавати. Так і ясно - місто ж невелике...
А піци, які ламають виделки, - краще не їсти. Бо можуть поламати ще й шлунок. :alkapone:

0

76

Eugeniusz написал(а):

А піци, які ламають виделки, - краще не їсти. Бо можуть поламати ще й шлунок.

та нуу... там классная пица) сама по себе пица - супер! и цена не велика)
правда вино они там,и  без того дешевое водой разбавляют..но то такое..и в киевских ресторашках такое есть...что уже говорить о маленьком городе... просто контора там вся зажравшеяся) :pardon:

0

77

cutie_cat
Я теж полюбляю піцу... Дуже смачний італійський винахід! Правда, углеводів там багацько... :)

0

78

Eugeniusz написал(а):

углеводів там багацько...

Худаємо?
cutie_cat, я в піцерії пив лише пиво і Токай. Але не помічав, щоб вони були розбавлені. Мо' то тобі так повезло?

0

79

Eugeniusz да. углеводов там много, но думал раз в пол года позволить себе можно?!) не так ли:)

Чудотворецъ , ну я обожаю под всьо алазанскую долину, бело полусладкое...
но так как. там о такиом видатьне знают, я взяла коблево Франческа.. ну коблево вообщето самое хорошее вино из тех что попроще..и Франческу я люблю.ну короче нормалек... а вот там... мне так его разбавили..что ужас.. я выпила как сок..никакова удовольствия от вина не получила...я уже молчу о том как оно стекало со стенок бокала..жудкая картина=(

0

80

Я і так не товстий... Просто констатую факт.
cutie_cat Можна, і треба дозволяти собі це задоволення не раз у півроку, а коли захочеться. Потім можна попідтягуватися, побігати... І нормал.)))

0

81

Eugeniusz я как раз думаю, что стоит раз в пол года) ибо иначе это уже не будет удовольствием:)

0

82

Не знаю піцу коштував в Каневі один раз, а в Києві взагалі ці італійські коржі не їм. Краще вже борщю тарілочку і нормалек.

0

83

cutie_cat
Можливо... Але я вважаю, що задоволення - це коли хочеться, а не коли дотримується певний інтервал часу. А через півроку може вже і не схотітися. :rolleyes:
А от напиватися до "положенія різ" - це дійсно: чим рідше, тим краще. Навіть через кожні півроку - це замалий інтервал для пиятики. І взагалі - тут не має бути чіткої циклічності. Коли буде - тоді й буде. ;)

0

84

Eugeniusz
А якщо дуже хо?

0

85

Ну, якщо хо - значить, тре. :drings:
Головне - не зловживати.)))

0

86

Eugeniusz
НУ тоді трям  :drings: Кампай!

0

87

БУДЬМО!!!))) :drings:  ;)

0

88

Patriotofmg-42 написал(а):

Краще вже борщю тарілочку і нормалек.

Цього року дуже вдатний борщ в канівській столовій подавали. І нарешті стали подавати до нього не переварену сметану (що поробиш, згідно санітарних вимог нада таке паскудство робити), а сметану в пластиковому стаканчику. От жаль лише що не наливали. Бо, як на мене немає в сівті нічого смачнішого немає за гарячий борщик і грам 100 горілки (не подумайте нічого поганог, бо до цієї страви я ставлюсь із трепетом і намагаюсь не перебити "кайфу" більшими дозами).

0

89

В каневі літо 2007 в мене була така традиція...Мені для збору матеріалу для курсової  потрібно було вставати в 3:45 ранку(+голоси птахів)...Коли я прокидався, я нічого не пив (В смислі води)...і потім прєдвкушав мить, коли прийду змучений спрагою до  Шевчика, на відкриття Джерельця і вип'ю пива...Це того стоїло...Правда мінус і тут був...Постійно виходило так, що за мною спостерігали лісники, які вранці збирались там..цікаво, що вони думали...

0

90

А ранком в Каневі класно...Рекомендую якось встати в 4 ранку і пройтись від городу до городу (Грищенко-Нечитайло)...з спуском на Дніпро...а слідів звірків на піску скільки, що капець...

http://www.photoclub.com.ua/photo/91034/

http://www.photoclub.com.ua/photo/91031/

http://www.photoclub.com.ua/photo/91030/

http://www.photoclub.com.ua/photo/91768/

+1