слово "Горобець" пишецця з великої літери в будь-якому випадку
Канівська кухня
Сообщений 61 страница 90 из 211
Поделиться612007-11-10 09:00:25
Поделиться622007-11-27 17:55:00
Канівська їжа - краще про неї на тверезу голову не згадувати! :juden: М'яко кажучи - нє бардзо... Холодні макарони, яєшня на машинному маслі тощо... Зате там був нормальний борщ. Хоч за це тим кухарям можна подякувати... :big_boss:
Поделиться632007-11-29 08:41:42
Рік на рік не приходиться. Та й день на день також. Бувають інколи дні, коли там годували дійсно смачно.
Поделиться642007-11-29 14:09:54
От і я кажу - все в житті неодноманітно. Сьогодні - одне, завтра - інше... Як погода: бува - декілька днів однакова, бува - кожен день діаметрально протилежна. Висновок: погода - дзеркало життя! :beach:
Добре, хоч водорості в їдальні не подають - а їх (водоростей) у тій канівській ділянці Дніпра ох як багато...
Поделиться652007-11-29 14:25:56
Не плачь потому что это прошло. Улыбнись, потому что ЭТО было!!!
Це точно... Точніше й не скажеш! Декілька слів - а як відображає громадську думку!... :plan:
Вільний коментар:
Стосовно кухні... Пригадую, як до Канева (власне до міста) їздив по біляші та гарячі собаки (хот-доги). Романтика! Сідаю у старенький автобус (у Києві таких не шукайте - навряд чи знайдете, хоча усякого хламу і в Києві вистачає), їду до ринку... Ходжу у пошуках, як Гугєл чи Яндекс по Інтернету... І купую те, що є: або біляші, або хот-доги... І те, і друге у Каневі дуже смачне! Щоправда, біляшами краще не зловживати: можна або отруїтися (як Віктор Цой на початку своєї творчої діяльності), або просто знудить. :mda: Краще, щоб цього не було.
Гурмани теж бувають романтичними.
Поделиться662007-11-29 19:20:37
Eugeniusz
гарячі собаки (хот-доги)
:beach: Няма няма тай під пиво! Няма. :drings:
Поделиться672007-11-30 09:35:53
Eugeniusz, та Ви що! Ризикнули в Каневі біляші купувати? Я навіть в Києві їх купую лише в часи рідкісної скрути, а в Каневі це ж взагалі гамон!
Особисто яі на першому курсі згадав методу Подобійла (бутилка кефіра, пол батона). Правда я батон заміняв якоюсь сайкою.
Звичайно, з часом це приїлось і довелось перейти на пиво в "Джерельці".
Поделиться682007-11-30 13:12:04
Чудотворецъ
Як в народі кажуть - те, що смачне - шкідливе. Так і біляші - смачні але шкідливі.
Я зараз купую біляші в їдальні біологічного факультету (коли вони там є). Та їх там розбирають, ще й як! Народний продуХт!))) :finger:
Поделиться692007-11-30 14:56:53
А може мені хто небудь скаже чим такі ризиковані ті канівські біляші? Я їх навіть некоштував, може тому що не люблю?
Поделиться702007-11-30 16:52:30
А я пам`ятаю якось прокидаюсь я в Каневі, перша думка: Де я? Друга: Ми сніданок знову проспали (то, здається, неділя була) а це найстрашніше, бо їсти після вчорашнього хотілося страшенно, наступні думки - то повільно згадуються моменти вечірнього свята.. Ми все доїли, що було ще тиждень тому, навіть булок гидких з їдальні не було, відправили :kachok: у Джерельце, а там пиріжків вже немає, було може 3 чи 4, а нас безліч. Дуже сумно було. Ніхто, чомусь, не замислювався, гарні то були пиріжки, чи не гарні.. А взагалі з Канівської кухні найбільш запам`ятались салат з капусти, що ми їли тричі на день, сардельки, які ми їли на вогнищах, поки не здогадались робити "шашлик" з курки, і сухарики "Пшиничні" ми чомусь їх завжди на пляжі їли...
Поделиться712007-11-30 20:11:30
Patriotofmg-42
Біляші - доволі підступна їжа... Їси - наче нічо... Хочеться ще. А як наїсися ними, так і фігово становиться, іноді аж до передблювотного стану доходить. :ork: Це як наркота... Але все ж краще біляшами не обжиратися.
А пиріжки у Каневі дійсно смачні. Не гірші за ті ж біляші. Але вони явно не завжди були (якщо не сказати - завжди не були)... Все ж були. Іноді замість них продавали варену кукурудзу.
У заповіднику є аж два генделики... Є куди податися.
Поделиться722007-11-30 23:03:22
Біляші - доволі підступна їжа... Їси - наче нічо... Хочеться ще. А як наїсися ними, так і фігово становиться, іноді аж до передблювотного стану доходить. Це як наркота... Але все ж краще біляшами не обжиратися.
Біляші як варіант наркоти? Фігово може стати навідь від крекира або від пліснявого хліба. Напевно варто не зловживати такими продуктами як більші і хачіпурі.
Поделиться732007-12-01 11:41:48
Ну в Джерельці то я знаю хто готує і як готує - тому там я спокійний. А от в самому Каневі навряд би ризикнув їх купувати. Вже ліпше якась пица.
Хоча в цього літа я приєднався до бойкоту канівської піцерії, оголошеному Мякушком. Мені і раніше не подобалось, що коли я з вокзалу заходжу в піцерію в камуфляжі, на мене її сподар вовком дивицця. Можна подумати в них не забігаловка для туристичного елементу, а фешенебельна ресторація. Але останнею краплею був випадок, коли Мякушко зломав об їхню пицу виделку. Інший на його б місці обурився і став би волати, мовляв: "Шо за пица, шо за виделки? Fucking house, broken door!" А він же повідомив про це офіціянтку, щоб замінила виделку. Її мовчки замінили, а потім в рахунок дописали. Вона коштувала 10 грн...
Поделиться742007-12-01 11:44:26
гг) пєйси позаверталісь)
Поделиться752007-12-01 12:39:09
А, це та сама піцерія... Чув. Але так і не відвідав її. Може, через те, що не хотів... :/
У Каневі загалом не так багато місць, куди можна піти похавати. Так і ясно - місто ж невелике...
А піци, які ламають виделки, - краще не їсти. Бо можуть поламати ще й шлунок. :alkapone:
Поделиться762007-12-01 13:02:38
А піци, які ламають виделки, - краще не їсти. Бо можуть поламати ще й шлунок.
та нуу... там классная пица) сама по себе пица - супер! и цена не велика)
правда вино они там,и без того дешевое водой разбавляют..но то такое..и в киевских ресторашках такое есть...что уже говорить о маленьком городе... просто контора там вся зажравшеяся) :pardon:
Поделиться772007-12-01 13:10:18
cutie_cat
Я теж полюбляю піцу... Дуже смачний італійський винахід! Правда, углеводів там багацько...
Поделиться782007-12-01 13:16:42
углеводів там багацько...
Худаємо?
cutie_cat, я в піцерії пив лише пиво і Токай. Але не помічав, щоб вони були розбавлені. Мо' то тобі так повезло?
Поделиться792007-12-01 13:42:56
Eugeniusz да. углеводов там много, но думал раз в пол года позволить себе можно?!) не так ли:)
Чудотворецъ , ну я обожаю под всьо алазанскую долину, бело полусладкое...
но так как. там о такиом видатьне знают, я взяла коблево Франческа.. ну коблево вообщето самое хорошее вино из тех что попроще..и Франческу я люблю.ну короче нормалек... а вот там... мне так его разбавили..что ужас.. я выпила как сок..никакова удовольствия от вина не получила...я уже молчу о том как оно стекало со стенок бокала..жудкая картина=(
Поделиться802007-12-01 14:59:51
Я і так не товстий... Просто констатую факт.
cutie_cat Можна, і треба дозволяти собі це задоволення не раз у півроку, а коли захочеться. Потім можна попідтягуватися, побігати... І нормал.)))
Поделиться812007-12-01 15:56:55
Eugeniusz я как раз думаю, что стоит раз в пол года) ибо иначе это уже не будет удовольствием:)
Поделиться822007-12-01 16:32:28
Не знаю піцу коштував в Каневі один раз, а в Києві взагалі ці італійські коржі не їм. Краще вже борщю тарілочку і нормалек.
Поделиться832007-12-01 16:34:11
cutie_cat
Можливо... Але я вважаю, що задоволення - це коли хочеться, а не коли дотримується певний інтервал часу. А через півроку може вже і не схотітися.
А от напиватися до "положенія різ" - це дійсно: чим рідше, тим краще. Навіть через кожні півроку - це замалий інтервал для пиятики. І взагалі - тут не має бути чіткої циклічності. Коли буде - тоді й буде.
Поделиться842007-12-01 16:40:00
Eugeniusz
А якщо дуже хо?
Поделиться852007-12-01 17:34:34
Ну, якщо хо - значить, тре. :drings:
Головне - не зловживати.)))
Поделиться862007-12-01 18:01:44
Eugeniusz
НУ тоді трям :drings: Кампай!
Поделиться872007-12-02 11:20:39
БУДЬМО!!!))) :drings:
Поделиться882007-12-02 13:59:18
Краще вже борщю тарілочку і нормалек.
Цього року дуже вдатний борщ в канівській столовій подавали. І нарешті стали подавати до нього не переварену сметану (що поробиш, згідно санітарних вимог нада таке паскудство робити), а сметану в пластиковому стаканчику. От жаль лише що не наливали. Бо, як на мене немає в сівті нічого смачнішого немає за гарячий борщик і грам 100 горілки (не подумайте нічого поганог, бо до цієї страви я ставлюсь із трепетом і намагаюсь не перебити "кайфу" більшими дозами).
Поделиться892007-12-05 11:57:37
В каневі літо 2007 в мене була така традиція...Мені для збору матеріалу для курсової потрібно було вставати в 3:45 ранку(+голоси птахів)...Коли я прокидався, я нічого не пив (В смислі води)...і потім прєдвкушав мить, коли прийду змучений спрагою до Шевчика, на відкриття Джерельця і вип'ю пива...Це того стоїло...Правда мінус і тут був...Постійно виходило так, що за мною спостерігали лісники, які вранці збирались там..цікаво, що вони думали...
Поделиться902007-12-05 12:02:24
А ранком в Каневі класно...Рекомендую якось встати в 4 ранку і пройтись від городу до городу (Грищенко-Нечитайло)...з спуском на Дніпро...а слідів звірків на піску скільки, що капець...
http://www.photoclub.com.ua/photo/91034/
http://www.photoclub.com.ua/photo/91031/