Міфи і легенди канівської практики

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Міфи і легенди канівської практики » Теревені » Цікава країна-Україна

Цікава країна-Україна

Сообщений 91 страница 120 из 150

91

Я ось надумав їхати у славне місто Чернігів, що там можна цікавого знайти? Окрім Антоніївих печер.

0

92

Patriotofmg-42 написал(а):

Я ось надумав їхати у славне місто Чернігів, що там можна цікавого знайти? Окрім Антоніївих печер.

точно не скажу, но кроме пещер есть всякие церкви древние, по центру можно пройтись (аллея красивая и пицерия хорошая). а так, в Чере я бываю очень часто и ничего интерестного там ещё не нашла кроме магазина "Тропик" и эмо-секонда. ах да, и ещё ж/д вокзал. столько ярких индивидов там можно повстречать! в Киеве такого не увидишь.

0

93

just_ptaha
А для байкеров екстрималов там как?

0

94

А для байкеров екстрималов там как?

неожиданный вопрос.... знаю, что где-то байкеры в тех краях собираются. но где, когда и как не могу сказать. одно точно, в Чере они есть, в Славутиче они есть тоже. а если просто покататься да на места красивые посмотреть, то элементарно! пробок нет, дороги хорошие.
о! есть там рынок Нива. очень полезная и незаменимая штука в хозяйстве.

0

95

just_ptaha
Да че нормальный вопросик. Просто я слышал что там можно хорошо покатать. Вот решил узнать правдали. Вобщем планирую фото-вело вылазку.

0

96

Patriotofmg-42
жаль снег пошел... в Чере очень много насаждений. красиво смотрится вся эта желто-красная панорама.
да и вообще жаль, что снег пошел.  :(

0

97

just_ptaha написал(а):

да и вообще жаль, что снег пошел.

:cranium: Зима :cranium:  Все ухожу в Великую печелаль.

just_ptaha написал(а):

в Чере очень много насаждений. красиво смотрится вся эта желто-красная панорама

А вот эннто мне и надо.

0

98

А вот эннто мне и надо.

ать, оно-то есть, но опять-таки снег всё портит. о ужос!!! так жить низзя... пора уходить в бункера.

0

99

Рекомендую покрутитись по центру (бажано з мапою) і ходити від купола до купола. В центрі красивих церков справді багато. Ще десь там можна надибати якийсь парк із багатьма гарматами ХІХ ст.

0

100

подивіться на Київщину
http://ukrainainkognita.org.ua/putivnyk/kyivobl_ukr.htm

0

101

Прикольно...
Народ (з яким я катався в БЦ), виявляється ми там багато ще чого не роздивились.

0

102

Чудотворецъ написал(а):

Народ (з яким я катався в БЦ), виявляється ми там багато ще чого не роздивились.

А що ж ви там не побачили? Я той парк знаю як своїх 5 пальців.

Отредактировано Patriotofmg-42 (2007-11-06 21:44:01)

0

103

Чудотворецъ написал(а):

Є привід поїхати ще раз...

0

104

А що ж ви там не побачили? Я той парк знаю як своїх 5 пальців

В парку бачили багато чого (але далеко не все, бо декому в пицерію закортіло), але на лінку Зіроньки ще видивився Преображенський кафедральний собор, Костьол Іоанна Предтечі, Церква Марії Магдалини та якісь там торгові ряди. Про те що в БЦ ще можна церкви розгледіти ми знали (хоч я й не знав що видатних буде три, знав, що там одна є якась гарна церква), а на торгові ряди цікаво глянути, щоб дізнатись чим же це вони такі видатні? Може мій Житній ринок теж пам'ятка архітектури?

0

105

Чудотворецъ написал(а):

на торгові ряди цікаво глянути, щоб дізнатись чим же це вони такі видатні?

Чесно кажучи аж нічим. Краще вже сходити на р. Камянку на місцеву дамбу, дорога проходить поруч з колишнім стратегічним аєродромом, де колись базувалися стратегічні ракетоносці.

0

106

Чудотворецъ написал(а):

В парку бачили багато чого (але далеко не все, бо декому в пицерію закортіло), але на лінку Зіроньки ще видивився Преображенський кафедральний собор, Костьол Іоанна Предтечі, Церква Марії Магдалини та якісь там торгові ряди. Про те що в БЦ ще можна церкви розгледіти ми знали (хоч я й не знав що видатних буде три, знав, що там одна є якась гарна церква), а на торгові ряди цікаво глянути, щоб дізнатись чим же це вони такі видатні? Може мій Житній ринок теж пам'ятка архітектури?

Я ж казав про церкви... Як тільки, так зразу і поїдемо. Думаю, кумпанія не буде проти.

0

107

Чудотворецъ написал(а):

але на лінку Зіроньки ще видивився Преображенський кафедральний собор, Костьол Іоанна Предтечі, Церква Марії Магдалини та якісь там торгові ряди

Хотіла запитати - там дві з церков у центрі одна біля одної. Одна з них - Преображенський собор, а яка друга? підкажіть, будь-ласка. А то фотографій наробила, а ось що за пам'ятка якось не запам'ятала.

А ще притання до Patriotofmg-42, як до знавця парку: ти випадково не знаєш, чого там всі смітники у землю вкопані? а то я скільки не їздила, але таємного сакрального змісту цього явища не зрозуміла)))))

0

108

Брюнгильда
То велека сакральна таємниця(Вандали ходять). А ще є дуже цікава традиція: влітку вночі великі автомобільні ворота завжди відкриті. Адже місцева громада дуже любить ганяти на машинах по парку на Полієву гору. Були випадки, що ті ворота були просто вибиті. А бачили б Ви що робиться на Івана Купала і в день останього дзвоника. Одна зараз більш мень тихо стало.

Отредактировано Patriotofmg-42 (2007-11-19 18:13:08)

0

109

Брюнгильда написал(а):

Хотіла запитати - там дві з церков у центрі одна біля одної. Одна з них - Преображенський собор, а яка друга? підкажіть, будь-ласка. А то фотографій наробила, а ось що за пам'ятка якось не запам'ятала.

Неподалёку там находится Костёл Иоанна Предтечи. Стоит на холме над Росью (Замковая гора), белое здание с колоннадой. Хотя возможно, Вы имеете ввиду Никольскую церковь, она тоже расположена в центре. Сверьтесь с http://ukrainainkognita.org.ua/Photoban … /index.php

0

110

Одна зараз більш мень тихо стало

ой, я туди скільки не їздила - завжди парк повний весільних пар. Навіть взимку. Доречі, через них важко нормально походити по парку - біля кожної скульптури черга, щоб пофотографуватися))))

А ще хотіла похвалитися - одного разу влітку в парку бачила косулю. Невеличку таку, напевне ще маля. Вона була біля мене метрах в 15-ти, але потім її хтось сполохав. На жаль, я не додумалася її сфотографувти((((

Брунейский Агент написал(а):

Сверьтесь с http://ukrainainkognita.org.ua/Photoban … /index.php

Дуже дякую за посилання. Я вважала себе досить непаганим знавцем Білої Церкви, але тепер зрозуміла, що дечого я таки не бачила. А нафотографувала я все ж-таки Костел Іоана Предтечі. Дякую  :thank_you:

0

111

Брюнгильда написал(а):

Доречі, через них важко нормально походити по парку - біля кожної скульптури черга, щоб пофотографуватися))))

Хо та це фігня, а от коли там товпи п'яних випускників! Я люблю такий натовп ганяти  вівчаркою :gogi: , вона добра але ж величенька. Масянька :aaa:

Отредактировано Patriotofmg-42 (2007-11-25 13:21:30)

0

112

Хо та це фігня, а от коли там товпи пьних випускників!

Мені здається, що з натовпом п'яних випускників на Оболонській набережній мало що можна порівняти))) спостерігаєш собі тихенько в стороні як люди десь з 20-ти різних шкіл стоять, обійнявшись, і чекають сходу сонця, горлаючи: "Земля в иллюминаторе, Земля в иллюминаторе..."  :D  Зате поки пройдеш по набережній метрів 200 - тобі встигають подарувати випускну стрічку, сфоткати з чиїмось класом та разів з 5 пригостити шампанським) так що випуски в Києві теж вміють гуляти))))

Отредактировано Брюнгильда (2007-11-25 11:52:03)

0

113

Брюнгильда
Та я ж не проте, як вони себе поводять! :as: Все ж не треба парк псувати.

0

114

Жах!!! Тиждень не заходила на Каневалу - і все, не впізнаю форум)))) Чомусь моя улюблена тема про Україну загинається.... А я тут як раз хотіла розповісти про те, як гарно у Кам'янець-Подільському взимку)))

0

115

Брюнгильда написал(а):

А я тут як раз хотіла розповісти про те, як гарно у Кам'янець-Подільському взимку)

Каюсь, але В Кам'янець-Подольському не разу не бував :( .

Отредактировано Patriotofmg-42 (2007-12-04 14:41:26)

0

116

Україна дійсно цікава... Авжеж, перебування нашої держави у складі інших країн в різні часи (Польщі, Росії, Австро-Угорщини, Румунії, Чехо-Словаччини, СРСР) мало значний вплив на її самобутність та колорит.
У нас в цьому році була практика - ми 10 днів їздили по Західній Україні (Луцьк, Львів, Тернопіль, Почаїв, Шацькі озера (за 10 км від Польської держави), Ясіня (Закарпатська обл.)), а потім - три тижні були в Карпатах. Наша база була на висоті 920 м над рівнем моря, температура там у липні становила +11 за Цельсієм (тим самим, не іншим) ;) ... Так, там було холодно, я часто ходив у светрі та штормівці. А на Шацьких озерах взагалі спав у тому ж светрі та спортивних штанах.
Чернівці дуже нагадували мені Румунію (щоправда, багато в чому я там впізнавав рідний Київ), Львів - трохи Польщу, Волинь - взагалі своєрідна місцевість, важко навіть сказати, яку саме країну вона нагадує. У Луцьку багато є архітектурних пам'яток, серед яких - замок Любарта Гедиміновича. Чудова споруда, що й казати!)))
На Шацьких озерах FM-радіостанції польські. Та це ще фігня. Зате який там закат - на польській границі!)))
Чесно кажучи, в Тернополі мені не дуже сподобалося...
А Почаїв більше за інші міста того регіону нагадує нашу столицю. Напевно через те, що то теж великий православний центр. Почаївська Лавра - чудова споруда, а яка велична!))) Недаремно ж вона - Лавра...
Доречі, є такі версії походження назви міста Почаїв: 1) назва походить від назви річки Почайна; 2) назва походить від вислову: "Поча Марія творити чудеса...".
Але все ж я найбільше люблю рідний Київ. Для мене він - НАЙКРАЩИЙ!
Дійсно, цікава країна Україна, що й казати. ;)

Отредактировано Eugeniusz (2007-12-04 14:56:39)

0

117

Каюсь, але В Кам'янець-Подольському не разу не бував

А я був... Правда, лише в одному районі, саме місто майже не бачив. Можна сказати - проїжджав мимо... :)

0

118

Eugeniusz написал(а):

Чесно кажучи, в Тернополі мені не дуже сподобалося...

Дивно... Чому? Невеликий, досить охайний обласний центр. Ось тіко дівчата мене їхні не вразили (от в Житомирській, Миколаївській та Херсонській областях, да... в мене очі розбігались). Правда найбільше з Тернополя все-таки запам'ятались маршрутки по 90 коп.

Eugeniusz написал(а):

А на Шацьких озерах взагалі спав у тому ж светрі та спортивних штанах.

Зате там так холодно і вогко, що можна пити й пити і голова на ранок свіжа!

0

119

Я був лише в Ужгороді і Чопі, тай то на митниці стояв, дивися на славну роботу наших митників.

0

120

Брюнгильда написал(а):

А я тут як раз хотіла розповісти про те, як гарно у Кам'янець-Подільському взимку)))

Був там восени 2006го - теж нічого так...

0

Вы здесь » Міфи і легенди канівської практики » Теревені » Цікава країна-Україна