Я ось надумав їхати у славне місто Чернігів, що там можна цікавого знайти? Окрім Антоніївих печер.
Цікава країна-Україна
Сообщений 91 страница 120 из 150
Поделиться922007-11-05 20:47:34
Я ось надумав їхати у славне місто Чернігів, що там можна цікавого знайти? Окрім Антоніївих печер.
точно не скажу, но кроме пещер есть всякие церкви древние, по центру можно пройтись (аллея красивая и пицерия хорошая). а так, в Чере я бываю очень часто и ничего интерестного там ещё не нашла кроме магазина "Тропик" и эмо-секонда. ах да, и ещё ж/д вокзал. столько ярких индивидов там можно повстречать! в Киеве такого не увидишь.
Поделиться932007-11-05 20:51:34
just_ptaha
А для байкеров екстрималов там как?
Поделиться942007-11-05 21:04:03
А для байкеров екстрималов там как?
неожиданный вопрос.... знаю, что где-то байкеры в тех краях собираются. но где, когда и как не могу сказать. одно точно, в Чере они есть, в Славутиче они есть тоже. а если просто покататься да на места красивые посмотреть, то элементарно! пробок нет, дороги хорошие.
о! есть там рынок Нива. очень полезная и незаменимая штука в хозяйстве.
Поделиться952007-11-05 21:11:36
just_ptaha
Да че нормальный вопросик. Просто я слышал что там можно хорошо покатать. Вот решил узнать правдали. Вобщем планирую фото-вело вылазку.
Поделиться962007-11-05 21:14:53
Patriotofmg-42
жаль снег пошел... в Чере очень много насаждений. красиво смотрится вся эта желто-красная панорама.
да и вообще жаль, что снег пошел.
Поделиться972007-11-05 21:17:30
да и вообще жаль, что снег пошел.
:cranium: Зима :cranium: Все ухожу в Великую печелаль.
в Чере очень много насаждений. красиво смотрится вся эта желто-красная панорама
А вот эннто мне и надо.
Поделиться982007-11-05 21:18:39
А вот эннто мне и надо.
ать, оно-то есть, но опять-таки снег всё портит. о ужос!!! так жить низзя... пора уходить в бункера.
Поделиться992007-11-06 16:18:12
Рекомендую покрутитись по центру (бажано з мапою) і ходити від купола до купола. В центрі красивих церков справді багато. Ще десь там можна надибати якийсь парк із багатьма гарматами ХІХ ст.
Поделиться1002007-11-06 17:28:57
подивіться на Київщину
http://ukrainainkognita.org.ua/putivnyk/kyivobl_ukr.htm
Поделиться1012007-11-06 19:21:14
Прикольно...
Народ (з яким я катався в БЦ), виявляється ми там багато ще чого не роздивились.
Поделиться1022007-11-06 20:43:41
Народ (з яким я катався в БЦ), виявляється ми там багато ще чого не роздивились.
А що ж ви там не побачили? Я той парк знаю як своїх 5 пальців.
Отредактировано Patriotofmg-42 (2007-11-06 21:44:01)
Поделиться1032007-11-07 10:29:33
Є привід поїхати ще раз...
Поделиться1042007-11-07 18:28:57
А що ж ви там не побачили? Я той парк знаю як своїх 5 пальців
В парку бачили багато чого (але далеко не все, бо декому в пицерію закортіло), але на лінку Зіроньки ще видивився Преображенський кафедральний собор, Костьол Іоанна Предтечі, Церква Марії Магдалини та якісь там торгові ряди. Про те що в БЦ ще можна церкви розгледіти ми знали (хоч я й не знав що видатних буде три, знав, що там одна є якась гарна церква), а на торгові ряди цікаво глянути, щоб дізнатись чим же це вони такі видатні? Може мій Житній ринок теж пам'ятка архітектури?
Поделиться1052007-11-07 21:02:45
на торгові ряди цікаво глянути, щоб дізнатись чим же це вони такі видатні?
Чесно кажучи аж нічим. Краще вже сходити на р. Камянку на місцеву дамбу, дорога проходить поруч з колишнім стратегічним аєродромом, де колись базувалися стратегічні ракетоносці.
Поделиться1062007-11-16 18:54:58
В парку бачили багато чого (але далеко не все, бо декому в пицерію закортіло), але на лінку Зіроньки ще видивився Преображенський кафедральний собор, Костьол Іоанна Предтечі, Церква Марії Магдалини та якісь там торгові ряди. Про те що в БЦ ще можна церкви розгледіти ми знали (хоч я й не знав що видатних буде три, знав, що там одна є якась гарна церква), а на торгові ряди цікаво глянути, щоб дізнатись чим же це вони такі видатні? Може мій Житній ринок теж пам'ятка архітектури?
Я ж казав про церкви... Як тільки, так зразу і поїдемо. Думаю, кумпанія не буде проти.
Поделиться1072007-11-19 15:58:35
але на лінку Зіроньки ще видивився Преображенський кафедральний собор, Костьол Іоанна Предтечі, Церква Марії Магдалини та якісь там торгові ряди
Хотіла запитати - там дві з церков у центрі одна біля одної. Одна з них - Преображенський собор, а яка друга? підкажіть, будь-ласка. А то фотографій наробила, а ось що за пам'ятка якось не запам'ятала.
А ще притання до Patriotofmg-42, як до знавця парку: ти випадково не знаєш, чого там всі смітники у землю вкопані? а то я скільки не їздила, але таємного сакрального змісту цього явища не зрозуміла)))))
Поделиться1082007-11-19 18:11:29
Брюнгильда
То велека сакральна таємниця(Вандали ходять). А ще є дуже цікава традиція: влітку вночі великі автомобільні ворота завжди відкриті. Адже місцева громада дуже любить ганяти на машинах по парку на Полієву гору. Були випадки, що ті ворота були просто вибиті. А бачили б Ви що робиться на Івана Купала і в день останього дзвоника. Одна зараз більш мень тихо стало.
Отредактировано Patriotofmg-42 (2007-11-19 18:13:08)
Поделиться1092007-11-19 19:32:43
Хотіла запитати - там дві з церков у центрі одна біля одної. Одна з них - Преображенський собор, а яка друга? підкажіть, будь-ласка. А то фотографій наробила, а ось що за пам'ятка якось не запам'ятала.
Неподалёку там находится Костёл Иоанна Предтечи. Стоит на холме над Росью (Замковая гора), белое здание с колоннадой. Хотя возможно, Вы имеете ввиду Никольскую церковь, она тоже расположена в центре. Сверьтесь с http://ukrainainkognita.org.ua/Photoban … /index.php
Поделиться1102007-11-20 20:39:48
Одна зараз більш мень тихо стало
ой, я туди скільки не їздила - завжди парк повний весільних пар. Навіть взимку. Доречі, через них важко нормально походити по парку - біля кожної скульптури черга, щоб пофотографуватися))))
А ще хотіла похвалитися - одного разу влітку в парку бачила косулю. Невеличку таку, напевне ще маля. Вона була біля мене метрах в 15-ти, але потім її хтось сполохав. На жаль, я не додумалася її сфотографувти((((
Сверьтесь с http://ukrainainkognita.org.ua/Photoban … /index.php
Дуже дякую за посилання. Я вважала себе досить непаганим знавцем Білої Церкви, але тепер зрозуміла, що дечого я таки не бачила. А нафотографувала я все ж-таки Костел Іоана Предтечі. Дякую :thank_you:
Поделиться1112007-11-20 21:02:08
Доречі, через них важко нормально походити по парку - біля кожної скульптури черга, щоб пофотографуватися))))
Хо та це фігня, а от коли там товпи п'яних випускників! Я люблю такий натовп ганяти вівчаркою :gogi: , вона добра але ж величенька. Масянька :aaa:
Отредактировано Patriotofmg-42 (2007-11-25 13:21:30)
Поделиться1122007-11-25 11:51:06
Хо та це фігня, а от коли там товпи пьних випускників!
Мені здається, що з натовпом п'яних випускників на Оболонській набережній мало що можна порівняти))) спостерігаєш собі тихенько в стороні як люди десь з 20-ти різних шкіл стоять, обійнявшись, і чекають сходу сонця, горлаючи: "Земля в иллюминаторе, Земля в иллюминаторе..." Зате поки пройдеш по набережній метрів 200 - тобі встигають подарувати випускну стрічку, сфоткати з чиїмось класом та разів з 5 пригостити шампанським) так що випуски в Києві теж вміють гуляти))))
Отредактировано Брюнгильда (2007-11-25 11:52:03)
Поделиться1132007-11-25 13:23:32
Брюнгильда
Та я ж не проте, як вони себе поводять! :as: Все ж не треба парк псувати.
Поделиться1142007-12-04 10:33:45
Жах!!! Тиждень не заходила на Каневалу - і все, не впізнаю форум)))) Чомусь моя улюблена тема про Україну загинається.... А я тут як раз хотіла розповісти про те, як гарно у Кам'янець-Подільському взимку)))
Поделиться1152007-12-04 14:39:35
А я тут як раз хотіла розповісти про те, як гарно у Кам'янець-Подільському взимку)
Каюсь, але В Кам'янець-Подольському не разу не бував .
Отредактировано Patriotofmg-42 (2007-12-04 14:41:26)
Поделиться1162007-12-04 14:54:50
Україна дійсно цікава... Авжеж, перебування нашої держави у складі інших країн в різні часи (Польщі, Росії, Австро-Угорщини, Румунії, Чехо-Словаччини, СРСР) мало значний вплив на її самобутність та колорит.
У нас в цьому році була практика - ми 10 днів їздили по Західній Україні (Луцьк, Львів, Тернопіль, Почаїв, Шацькі озера (за 10 км від Польської держави), Ясіня (Закарпатська обл.)), а потім - три тижні були в Карпатах. Наша база була на висоті 920 м над рівнем моря, температура там у липні становила +11 за Цельсієм (тим самим, не іншим) ... Так, там було холодно, я часто ходив у светрі та штормівці. А на Шацьких озерах взагалі спав у тому ж светрі та спортивних штанах.
Чернівці дуже нагадували мені Румунію (щоправда, багато в чому я там впізнавав рідний Київ), Львів - трохи Польщу, Волинь - взагалі своєрідна місцевість, важко навіть сказати, яку саме країну вона нагадує. У Луцьку багато є архітектурних пам'яток, серед яких - замок Любарта Гедиміновича. Чудова споруда, що й казати!)))
На Шацьких озерах FM-радіостанції польські. Та це ще фігня. Зате який там закат - на польській границі!)))
Чесно кажучи, в Тернополі мені не дуже сподобалося...
А Почаїв більше за інші міста того регіону нагадує нашу столицю. Напевно через те, що то теж великий православний центр. Почаївська Лавра - чудова споруда, а яка велична!))) Недаремно ж вона - Лавра...
Доречі, є такі версії походження назви міста Почаїв: 1) назва походить від назви річки Почайна; 2) назва походить від вислову: "Поча Марія творити чудеса...".
Але все ж я найбільше люблю рідний Київ. Для мене він - НАЙКРАЩИЙ!
Дійсно, цікава країна Україна, що й казати.
Отредактировано Eugeniusz (2007-12-04 14:56:39)
Поделиться1172007-12-04 14:59:05
Каюсь, але В Кам'янець-Подольському не разу не бував
А я був... Правда, лише в одному районі, саме місто майже не бачив. Можна сказати - проїжджав мимо...
Поделиться1182007-12-04 19:14:36
Чесно кажучи, в Тернополі мені не дуже сподобалося...
Дивно... Чому? Невеликий, досить охайний обласний центр. Ось тіко дівчата мене їхні не вразили (от в Житомирській, Миколаївській та Херсонській областях, да... в мене очі розбігались). Правда найбільше з Тернополя все-таки запам'ятались маршрутки по 90 коп.
А на Шацьких озерах взагалі спав у тому ж светрі та спортивних штанах.
Зате там так холодно і вогко, що можна пити й пити і голова на ранок свіжа!
Поделиться1192007-12-04 19:54:59
Я був лише в Ужгороді і Чопі, тай то на митниці стояв, дивися на славну роботу наших митників.
Поделиться1202007-12-05 13:12:21
А я тут як раз хотіла розповісти про те, як гарно у Кам'янець-Подільському взимку)))
Був там восени 2006го - теж нічого так...