Міфи і легенди канівської практики

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Міфи і легенди канівської практики » Канівська практика » Чи потрібна практика в Канівському заповіднику?

Чи потрібна практика в Канівському заповіднику?

Сообщений 31 страница 40 из 40

Опрос

Чи потрібна практика в Канівському заповіднику?
1.Природа-свята. Практика лише для вузьких спеціалістів

16% - 4
2. Заповідник-недоторканий. Практика по за його межами

4% - 1
3.Потрібна. Є шкода, але користі більше.

16% - 4
4. Потрібна. Великої шкоди вона природі не завдає.

60% - 15
5. Можна й Каневі. Заповідник там не такий вже й цінний

4% - 1
6. Практика потрібна. Ось тільки викладачі там зайві.

0% - 0
7. В Канів я ще в школі їздив. Хочу в Крим, в Карпати!

0% - 0
8. Не потрібна. В Києві краще.

0% - 0
Голосов: 25

31

В кожному пиві є доля жарту...

Проте тема святих місць і рамок, хоч і офтопік, має право на існування у рамках Каневали. Єдине, що хочу зауважити, що змінені стани свідомості - це окрема річ, а рамки - окрема. Насправді, користуючися рамкою, ми напівсвідомо обдурюємо самі себе, бо її рухи залежать від м'язових рухів, а вони є несвідомо контрольованими (одна субособистість рамку крутить, а друга вдє, ніби нічого не помічає).  На чималій вибірці упевнився, що люди, що працюють з рамками, належать до так званого сенсорного (за Юнгом) типу, який є більш чутливим, ніж інші типи, проте гірше контролює (відстежує) власні психічні процеси.

Я цікавився цією проблемою років з 25 тому у зв'язку з т.з. біоенергетикою окремих зон канівської дислокації. В окремих місцях дійсно спостерігається незначний градієнт природної радіоактивності. Як відомо, зміна електромагнітних, радіаційних, барометричних, хімічних та фотометричних параметрів середовища призводить до зміни стану на гуморальному рівні. Так що "енергетика"місця є швидше традиційне поняття, яке має право на існування, проте не є цілком коректним. Рувнєж як і поняття "демона" чи "генія місця" як віртуальної підпрограми, що вмикається певними параметрами місця у певних людей в певному фізіологічному стані.

0

32

Цікаво, хто проголосував за 5й пункт?

Eugeniusz написал(а):

Ще негативна енергетика є в тих місцях, що зазнали руйнівної діяльності русла річки (напр. лівий берег Києва). Через те, що це місце було раніше затоплене, тобто знаходилось у "власності" річки, воно не є придатним для життя (або існування, в кого як). Доречі, в районі Оболоні теж пологий рельєф, і ця частина Києва, здається, теж була затоплена Дніпром. І енергетика там теж паскудна, що й казати...

А мій будинок стоїть на місці дарницького концтабору...цікаво яка там енергетика....думаю не дуже...

0

33

Особисто мені 4 -й варіант подобаєтся.Не думаю, щоб чемненькі пай студенти КНУ змогли завдати аж надто великоі шкоди( як перший курс чесно обіцяю їі не завдати).  Хоча...коли в деякиїх гмммм... Пед... ну добре, хай .. університетах практику по хордових проходять - ото ховайся в жито все що рухается ,!Приїхали парубки й дівчата в Карпати, ну а я потім заглядаю в цей педун, після практики, до хребетників - а у них там жовтобрюхих кумок у формаліні -15, альпійських тритонів - 12, вогняних саламандр- ще скікісь і полоз єскулаповий... Мама рідна , це що  правда було давно, коли я був вже зовсім малий... Це студенти по власній ініциативі наловили. А може хто читав книжку російського орнітолога В.Бабенко " Жаба на стіні" ( " Лягушка на стене") , то там описаний випадок, коли студенти зоологи з МДУ, були на практиці в Азербайджані ( то ще за Совка), в Ленкоранському заповіднику. Поспілкувалися з місцевими, розповіли про рідкісні види  місцевих птахів, з просвітницькою ціллю... А наступного ранку гарячі джигіти притарабанили їм штук тридцять стерпетів , турухтанів, якихость - там з водоплавних( точно вже не пам ятаю..) . Отак - то...

0

34

vitek написал(а):

А може хто читав книжку російського орнітолога В.Бабенко " Жаба на стіні" ( " Лягушка на стене")

Вітаю Вас з регістацією на форумі...Якщо читали В.Бабенка, то ви наша людина...а книга чудова...добре, що нагадали...якось перечитаю її знову...

0

35

Дякую.

0

36

vitek написал(а):

Не думаю, щоб чемненькі пай студенти КНУ змогли завдати аж надто великоі шкоди( як перший курс чесно обіцяю їі не завдати).

Вреда, может, и не принесете, а вот не нарушить кучу правил не сможете. практика действительно ценная, но всякие запреты... особенно после какой-то нелепой драки с местными вдруг появился запрет выходить за граници садыбы заповедника после 21.00. это означало что и на берег Днепра выйти нельзя. выходили с ситуации по-разному: кто просто нарушал, а кто ежедневно по вечерам пил пиво... странная ситуация, вроде бы за городом, далеко от цивилизации, а выйти никуда нельзя. но впрочем запреты затем и есть, чтобы нарушать

0

37

"Но уголовний кодекс Остап Бендер чтил..." : :D

0

38

Larifuga
Серед місцевих є багато народу мстивого і недалекого. Для декого з них зловити на березі закохану парочку і продемонструвати дівчині свою велич і ницість її кавалера є ще кращою розвагою ніж насіння полузати. Цього року були випадки пропозиції продажу наркотиків студентів (студент, від якого це дізнались не був у них зацікавлений, проте на моєму курсі дехто таки купував і траву і не тіко).
Не забувайте, що за все що трапилось із студентом під час практики спитають з викладачів.
Канів - це не експедиція, але це певна імітація польових умов. В експедиції завжди є керівник, якого слід слухати безапеляційно, а всі розборки "правий/не правий" проводити, після завершення експедиції. Вас же вивезли не в санаторій на відпочинок, а на польову практику. Згідно наказу ректора, там керує (і несе відповідальність) начальник практики.

0

39

Чудотворецъ
это все правильно, но студенты то все равно запреты нарушают, этого не скрыть, а раз нарушают. то и не говорят никому о своих приключениях. А ведь лучше знать куда студент девался, где искать потом. Запретами тут ничего не решить. так я считаю.

0

40

Larifuga, погоджуюсь лише частково. З тотальними заборонами нічого доброго не буде. Тому й існують такі речі на практиці як бикотєка чи виходи на вогнище, які взагалі-то заборонені заповідним режимом. Проте цілковита дозволеність теж не допустима. Взяти для прикладу заборону запливати за буйки. Більшість студентів добре плаває і навряд чи з ними щось трапитись. Але ймовірність нещасного випадку при цьому значно вища. Як правило кожні 6-7 років на практиці хтось гине. Наша мета значно збільшити цей термін. Так само раніше ледве не щороку відбувались сутички з місцевими (по масштабу далекі до Сталенградської битви, але кілька розбитих носів було завжди). Зараз я вже й не пам'ятаю коли це повторювалось. Якщо не помиляюсь, в 2004 році місцевий "наїхав" на студента 4-го курсу, за що йому (місцевому) вибили зуба (діло було в темряві). На наступний день він підїхав із кагалом місцевих інтелигентів і почав допитуватись чи не бачили ви такого-то, на що студент, який вибив зуба, чесно подивишись в пику, яку ще вчора натовк і сказав "Не знаю".
Зараз, на щастя, сутички з місцевими відбуваються значно рідше, і в цьому я вбачаю вплив деяких заборон.

0

Вы здесь » Міфи і легенди канівської практики » Канівська практика » Чи потрібна практика в Канівському заповіднику?